IoT rendezvények

1
1

"Minek a rövidítése a NOS?"

− Nos… semminek. Ügyvezetőnknek ez a kedvenc magyar szava.

"Építsek-e új gyárat? / Hány új kamiont vegyek? / …"

− Nem tudjuk. Viszont legjobb tudásunk szerint, illetve a legjobb szakértők bevonásával (és természetesen az Ön segítségével) kiszámoljuk befektetése várható megtérülési idejét, gazdaságosságát. Megállapítjuk az előnyöket és hátrányokat, megkeressük a fejlesztésben rejlő lehetőségeket és vázoljuk a veszélyeket is. A tények és adatok alapján Önnek kell döntéseket hoznia.

"Milyen feladatokat kell elvégeznem, ha sok pénzt nyertem?"

− Pénzt nyerni – ez csupán egy szakasza az Önökkel közösen végzett munkánknak. Sokszor meglepetésként éri ügyfeleinket, hogy a pályázatkészítés, illetve az elnyert összeg felvétele mennyire komoly munkát, előrelátást, erőfeszítéseket igényel. Mi már tudjuk, hogy a forrást biztosító hatóságok komoly feltételeket szabnak a kifizetéshez. Ezeket rendkívül szigorúan számon is tartják! Ügyfeleinket előre figyelmeztetjük, és megkötött szerződéseink tartalmazzák: a megbízóknak a kiírási és a támogatás-lehívási feltételekkel tisztában kell lenniük.

Gyakori kérdések

Minek a rövidítése a NOS?
– Nos… semminek. Ügyvezetőnknek ez a kedvenc magyar szava.

A NOS KFT által készített pályázatok közül hány került ki nyertesen?
– A beadott projektek nyerési aránya 80-90% közötti.

– Hány éves  a NOS Kft?
– 1993. decemberében alakult a cég.

– Egy apró cég hogyan érvényesülhet ilyen jól?
– Arra törekszünk, hogy következetesség, kitartás és becsületesség jellemezze a munkánkat.

– Miért labirintus szerepel a NOS Kft. logójában?
– A cég indulásakor úgy láttuk, hogy a pályázatok világa sokak számára bonyolult, ködös területnek tűnik, ebbők keresnek kiutat a segítségünkkel.

– Amennyiben a NOS megbízást kap pályázat elkészítésére, milyen feladatokat kell elvégeznie a megrendelőnek, amíg felveheti a nyert összeget?
– Pénzt nyerni – ez csupán egy szakasza az Önökkel közösen végzett munkánknak. Sokszor meglepetésként éri ügyfeleinket, hogy a pályázatkészítés, illetve az elnyert összeg felvétele mennyire komoly munkát, előrelátást, erőfeszítéseket igényel. Mi már tudjuk, hogy a forrást biztosító hatóságok komoly feltételeket szabnak a kifizetéshez. Ezeket rendkívül szigorúan számon is tartják! Ügyfeleinket előre figyelmeztetjük, és megkötött szerződéseink tartalmazzák: a megbízóknak a kiírási és a támogatás-lehívási feltételekkel tisztában kell lenniük.

– Mit jelent a „támogatás lehívása”?
– Az elnyert pénzhez való hozzájutás. Szakszerűbben megfogalmazva: azoknak a szigorú elszámolási feltételeknek a teljesítése, amelyeknek sikere esetén a támogatott hozzájut az elnyert támogatás összegéhez.

– Építsek-e új gyárat? / Hány új kamiont vegyek? / …
– Sajnos nem tudjuk 🙂 Viszont legjobb tudásunk szerint, illetve a legjobb szakértők bevonásával (és természetesen az Ön segítségével) kiszámoljuk befektetése várható megtérülési idejét, gazdaságosságát. Megállapítjuk az előnyöket és hátrányokat, megkeressük a fejlesztésben rejlő lehetőségeket és vázoljuk a veszélyeket is. A tények és adatok alapján Önnek kell döntéseket hoznia.

– A gazdasági elvárásokon kívül minek kell még megfelelni egy fejlesztési támogatás elnyeréséhez?
– Kiemelkedő elvárás a munkahelyteremtés. Az építési beruházásnál gondolni kell a mozgáskorlátozottakra. Az is természetes elvárás, hogy egy fejlesztés környezetbarát legyen. A foglalkoztatás-tervezés során például tilos a hátrányos megkülönböztetés származás, nem, vallás, kor…stb. alapján. Egyetlen feltétel hiánya miatt is elutasíthatják a beadott pályázatot.

– Elképzelhető-e, hogy az elnyert támogatást vissza kell fizetni?
– Minden pályázat esetében speciálisan meghatározásra kerülnek az ún. indikátorok (könnyen mérhető célértékek). Ha ezen indikátorok nem teljesülnek, elképzelhető, hogy a pályázati támogatást vissza kell fizetni.

A támogatási szerződésben minden esetben meghatározásra kerülnek a szerződésszegési kritériumok. Ezek bekövetkezése esetén szintén valószínű, hogy a támogatási összeget (vagy annak arányos részét) vissza kell fizetni.

– Elvárás-e, amikor gazdaságfejlesztésre pályázunk, hogy valaki jó adózó legyen, vagyis nyereségesen gazdálkodjon?
– Igen. A gazdaságfejlesztési pályázatok nem csődközeli cégek megsegítését vagy veszteséges gazdálkodások helyreállítását szolgálják, hanem a jókat kívánják támogatni, hogy még több munkahelyet teremtsenek, aztán – sikereik eredményeképpen – még több adót fizessenek az államnak.

Workshop / konferencia / rendezvényterem. Bérelhető:

Info: +3620 414 7566

Szent István tér pályázat

Nyerteseink a Referencia menüpontban

“Szuperszámítógép, a nemzeti virtuális laboratórium”

Napelemes fejlesztések