Így készül a NOS megvalósíthatósági tanulmány, a NOS Smart City audit és koncepció

Hogyan lehet az ötletből megvalósítás, pláne magvalósíthatósági tanulmány? Hogyan jön létre az a dokumentum, amelyet később a szakemberek is átlátnak, amely alapján létrejön a fejlesztés?

Általában a NOS irodájában találkozunk, egy kávé mellett megismerkedünk és megismerjük a projektjét. Ha távolabbról keres bennünket valaki, akkor videokonferencián, vagy csak a kitöltött projekt adatlapon keresztül találkozunk.

Elkészült az adatlap? Akkor megvannak az alap-adatok. A NOS a kitöltött projekt adatlap, az egyéb feltételek alapján árajánlatot tesz Önnek (az ajánlatban benne lesz az elkészítés időtartama, szakértői munka díja, feltételei). A cégünk által vállalt tevékenység elvégzésének feltételeit az Önnel megkötött megbízási szerződés rögzíti.

Adatgyűjtés és problémadefiniálás következik. Ennek során felmérjük a megbízó igényeit, megismerjük az előzményeket és a körülményeket, az ágazati standardokat. Például interjút készítünk az Ön cége, intézménye vezetőivel, munkatársaival, megismerjük a szervezeti felépítést, a munkafolyamatokat, prominencia-vizsgálatokat végzünk az érintett személyek körével. A sokéves NOS tapasztalat alapján megvizsgáljuk a fejlesztési lehetőségek korlátait.

Ekkor koncepciót készítünk. Ebben szoktuk rögzíteni az új üzleti elképzelés alapelveit, illesztve a vállalat szervezeti felépítéséhez. Ismertetjük az elérni kívánt helyzetet, a lehetséges szervezeti és működési változatokat, a létrehozás fázisait.

Szükség esetén hatásvizsgálati tanulmány elkészítésével szemléltetjük a változtatás következményeit.

A megvalósíthatósági tanulmány részét képezheti az üzleti terv, amelyben a NOS Kft. közgazdászai számszerűen elemzik a beruházás és az üzemeltetés gazdaságosságát, a finanszírozás kérdését és a megtérülést.

A különféle változatokat összehasonlítjuk, elemezzük az előnyöket és a hátrányokat. Az értékelés pl. SWOT analízis, benchmarking összehasonlító elemzés és egyéb korszerű módszerek felhasználásával történik. Tanulmányainkhoz angol, francia nyelven is vállaljuk mélyinterjúk elkészítését.

Végül összefoglaló megállapításokat és ajánlásokat teszünk a vizsgált projekt további lehetőségeivel kapcsolatban.

Kérjük, vigyázzon! A NOS csak számla ellenében fogad el pénzt és csak szerződés alapján dolgozunk. Ha idegen számla nélkül kér Öntől pénzt a NOS nevében – ami sajnos előfordult már, akkor kérjük, lépjen kapcsolatba velünk.